web
counter

Blogger Profile


Mr FOB

Blog Info

Name:
Financieel Onafhankelijk Blog
Category:
Early Retirement
Tags:
Early retirement, saving, frugality, budgeting, ETF, index fund, minimalism, investing
Start Year:
2016

Blogger Bio

Location:
Netherlands
Age:
40s
Race:
Unspecified
Gender:
Male
Life stage:
DINK (Dual Income, No Kids)
Profession:
Engineer
Fave $ Books:
Oops! We don't have this blogger's faves, yet. If this is your blog, fill out our poll here!
Fave $ Apps:
Oops! We don't have this blogger's faves, yet. If this is your blog, fill out our poll here!

(Is this your profile page? Update your info here. To update your icon, go to gravatar.com.)


Latest Blog Posts

Petitie Amerikaanse ETF’s Deze keer een heel korte blogpost: Beleggers Belangen is een petitie gestart om Amerikaanse ETF’s weer beschikbaar te krijgen voor burgers uit de EU. Een goed initiatief wat mij betreft. Ik heb de petitie ondertekend. Als jij dat ook wilt doen, dan kan dat hier. In de volgende posts ga ik inhoudelijk […] Het bericht Petitie Amerikaanse ETF’s moeten weer beschikbaar komen voor EU-burgers verscheen eerst op Financieel ...
Posted: May 03 2019 @ 10:26 AM
Via Brand New Day bouw ik sinds een aantal jaren vrijwillig een aanvullend pensioen op. Ik heb via dit pensioenbeleggen tot 3x meer opbrengst dan via gewoon beleggen in dezelfde fondsen. Ik leg uit hoe dit werkt en wat mijn Brand New Day pensioen ervaringen zijn. Samenvatting Ik bouw vrijwillig extra pensioen op. Pensioenbeleggen zie […] Het bericht Brand New Day pensioen ervaringen verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Apr 24 2019 @ 10:02 AM
Diverse lezers hebben me gevraagd over investeren in vastgoed te schrijven. Ik ben zelf echter geen ervaringsdeskundige in beleggen in vastgoed. Maar mijn collega-blogger Mr CF, van het blog Cheesy Finance, is dat wel. Hij bezit samen met zijn vrouw 4 verhuurde eenheden verdeeld over 2 panden, 1 uitstaande hypotheeklening (via Mogelijk.nl) en een achtergestelde […] Het bericht Investeren in vastgoed verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Apr 16 2019 @ 7:25 AM
Nu ik gestopt ben met werken, ben ik in de opnamefase van FO (Financiële Onafhankelijkheid) beland. Daardoor heb ik mijn financiële strategie iets gewijzigd ten opzichte van de opbouwfase richting FO. Daar ga ik in deze post op in. Mijn financiën tijdens de opbouwfase Mijn financiële strategie op weg naar FO was eigenlijk heel simpel […] Het bericht Mijn financiën tijdens financiële onafhankelijkheid verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Apr 11 2019 @ 6:24 AM
Ik heb de knoop doorgehakt en heb mijn baan opgezegd! Mijn inschatting is dat ik voldoende financiële middelen heb om de rest van mijn leven niet in de financiële problemen te komen. One more year syndrome De stap zetten om een baan met een goed salaris op te zeggen voelde voor mij groter dan ik […] Het bericht Ik ben gestopt met werken verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Mar 14 2019 @ 11:14 AM
In Nederland kun je tegenwoordig via diverse instellingen een gratis betaalrekening aanhouden. Ook ontvang je soms rente over je saldo (bijvoorbeeld bij Moneyou GO). Of je kunt gratis betalingen in diverse buitenlandse valuta doen tegen relatief gunstige wisselkoersen (bijvoorbeeld bij N26 en Revolut). Besparing gratis betaalrekening Ik reken potentiële besparingen altijd om naar wat ze me op de lange […] Het bericht Gratis betaalrekening met rente verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Feb 22 2019 @ 7:07 AM
Onlangs is er een nieuw boek van de Belgische hoogleraar Paul Verhaeghe verschenen: Intimiteit. Ik vond dit een uitermate interessant boek. Ook zie ik een duidelijke link tussen financieel onafhankelijk worden en intiemer worden. Intimiteit Verhaeghe laat zien dat de relatie met ons eigen lichaam de belangrijkste intieme relatie is. Een intieme relatie met iemand anders is […] Het bericht Intimiteit en financiële onafhankelijkheid verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Feb 12 2019 @ 9:16 AM
Onlangs stond er een artikel op nu.nl over financieel onafhankelijk worden waar onder anderen ik aan meegewerkt heb:   Hier vind je de link naar het originele artikel. Ook is er een artikel in het Financieel Dagblad verschenen over financieel onafhankelijk worden, waar onder anderen ik aan meegewerkt heb: Hier vind je de link naar […] Het bericht Nu.nl en Financieel Dagblad: Voor je 40e financieel onafhankelijk verscheen eerst op Financieel ...
Posted: Jan 26 2019 @ 11:41 AM
Indexbeleggen zie ik als dé manier om tegen minimale kosten met maximaal rendement vermogen op te bouwen. Hendrik Meesman is oprichter van Meesman Indexbeleggen en een van de grondleggers van indexbeleggen in Nederland. Ik vind het daarom erg leuk dat hij in deze post meer vertelt over zichzelf en zijn kijk op indexbeleggen. Wat is indexbeleggen? […] Het bericht Indexbeleggen: tips van expert Hendrik Meesman verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Jan 04 2019 @ 5:27 AM
Diverse mensen ontwijken het verbod op het kopen van Amerikaanse ETF’s. Dat doen ze door de Amerikaanse ETF’s via de optieroute aan te schaffen. Lezeres Mel legt met plaatjes uit hoe zij dat doet via het handelsplatform van Lynx. Amerikaanse ETF’s kopen verboden Per 1 januari 2018 geldt de nieuwe Europese wetgeving MiFID II/PRIIPS. Op basis […] Het bericht Amerikaanse ETF’s kopen ondanks Europees verbod verscheen eerst op Financieel Onafhankelijk Blog. ...
Posted: Dec 22 2018 @ 8:01 AM

Testimonials

"This is one of the best, most informative personal finance web sites I've ever seen"

-- Daffy Duck, DaffyIsSoTaffy.com

"This guy clearly knows his shit; with every post, I feel like he's got my back as one of those "savers", and his web site is pretty damn cool, too"

-- Scuba Steve, MyScubaGearIsSoWet.com

Leave a Comment

To leave a comment about this blog, fill out the following form.